Platforma za lokalnu, nacionalnu i internacionalnu saradnju Mladost & radost … Približavanje srpskog duhovnog nasleđa savremenom čoveku Približavanje srpske kulturne baštine savremenom čoveku

Beograd iz drugog ugla

Grupa mladih okupljena oko Srpskog centra za saradnju realizovala je tokom 2013 godine projekat „Beograd iz drugog ugla“ koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Gradjanske Inicijative kao resurs centar za grad Beograd.


Projekat „Beograd iz drugog ugla“ obuhvatao je izradu godišnjeg kalendara, prateću izložbu i modnu vinjetu sa ciljem da se promovišu mladi anonimni dizajneri iz Beograda.

Ovim projektom neafirmisanim mladim dizajnerima kroz rad na stvaranju kalendara i kasnije učešćem na izložbi pružena je prilika da prikažu svoj rad i istovremeno kreiraju ili unaprede svoj portfolio.Na taj način uz stečeno iskustvo omogućeno im je da lakše pristupe tržištu rada, predstave se široj medijskoj javnosti, modnom i kulturnom auditorijumu Beograda, kao i da se povežu sa poslovnim i turističkim sektorom kome su primerci kalendara podeljeni.

S obzirom na atraktivne lokacije na kojima je kalendar sniman, a to su mesta koja na najbolji način prezentuju Beograd (Savamala, Zemun, Skadarlija, Dedinje, itd.), očekujemo da će postati snažna spona dizajnerskog modnog miljea sa turističkim i poslovnim sektorom na teritoriji Beograda.

Ovakav omladinski poduhvat, realizovan uz pomoć Srpskog centra za saradnju, u budućnosti, može takođe biti povod za povezivanje sa drugim kreativnim mladim stvaraocima širom Srbije i Evrope.