Платформа за локалну, националну и интернационалну сарадњу Младост, радост … Приближавање српског духовног наслеђа савременом човеку Приближавање српске културне баштине савременом човеку

О нама

СРПСКИ ЦЕНТАР ЗА САРАДЊУ је нестраначко, невладино и непрофитно удружење чији је циљ да кроз сарадњу стручњака из различитих области на локалном, националном и међународном нивоу, и нарочито сарадњу са дијаспором, развије и оживи аутентично српске вредности и приближи богато културно, научно и духовно наслеђе Србије савременом човеку.

Ради остваривања својих циљева Српски центар за сарадњу прикупља надахнуте и поучне стручне материјале, охрабрује истраживачки дух и подстиче стваралачку енергију у оквиру својих недељних креативних радионица, организује дебате, предавања, колоније, и друге уметничке, научне и духовне скупове, и објављује мултимедијалне едиције настојећи да изворно српско наслеђе представи у савременом руху.

Додајући европску димензију својим активностима, наш тим развија, у оквиру различитих радних група, пројекте по одређеним секторима, које реализује у сарадњи са својим стратешким партнером - Европском асоцијацијом за пројекте (ЕПА), са седиштем у Бриселу. Као национални контакт центар Европске асоцијације за пројекте, отворени смо за нова партнерства и сарадњу са осталим проактивним организацијама цивилног друштва на западном Балкану, у Европској унији и свету. Уз то, настојимо да подстакнемо добре радне односе, као и да одговоримо на бројне изазове локалних и националних институција и будемо додата вредност њиховим иницијативама у приоритеним областима.

Тим Српског центра за сарадњу, махом састављен од младих људи који су боравили ван Србије и решили да се у њу врате, препознао је жељу данашњег човека да одговори на изазове модерног доба, али и његову насушну потребу повратка на бистре потоке традиције. Окрепљен исконском свежином, такав млади човек живи у складу са савременим токовима.