Платформа за локалну, националну и интернационалну сарадњу Младост, радост … Приближавање српског духовног наслеђа савременом човеку Приближавање српске културне баштине савременом човеку

"Млади и пољопривреда" - студијска посета Француској

Француско-квебечка канцеларија за младе селектовала је директорку Српског центра за сарадњу (СЦС) и чланицу Удружења дипломаца француског високообразовног система - АДЕФ, међу двадесет младих пољопривредника и менаџера у пољопривреди широм света који говоре француски језик за учешће у студијској посети сајму пољопривреде у Паризу од 21-27. фебруара.


Tоком сајма пољопривреде са франкофонским колегама из различитих земаља директорка СЦС Борка Радовановић ће посетити више пољопривредних удружења и компанија у Паризу и Бретањи и радиће на припреми “белог папира” за Министарство пољопривреде Француске на тему Млади и пољопривреда.

У оквиру радне групе која покрива економска питања у пољопривреди, директорка СЦС ће стећи увид у одрживе моделе финансирања производње, развоја тржишта и дистрибуције пољопривредних производа, подршку развоју задругарства и нарочито запошљавању младих њиховим укључењу у рурални развој и развој прехрамбене индустрије и прераде пољопривредних производа.

Подршку реализацији ове студијске посете дала је и општина Рековац са којом је Српски центар за сарадњу започео сарадњу на омладинском пројекту Млади за рурални регион.