Платформа за локалну, националну и интернационалну сарадњу Младост, радост … Приближавање српског духовног наслеђа савременом човеку Приближавање српске културне баштине савременом човеку

"Развој предузетништва у руралним срединама" - тренинг

У оквиру традиционалног годишњег семинара омладинске организације Сеоска омладина Европе из Финске, млада волонтерка Српског центра за сарадњу Милица Милосављевић из Рековца учествовала је у периоду од 12 - 19. октобра 2013. године на тренингу "Развој предузетништва у руралним срединама" у Малверну, Велика Британија.


Тренинг је организован уз подршку програма Млади у акцији Европске Уније и имао је за циљ да умрежи заинтересоване младе из свих делова Европе са једном заједничком карактеристиком - сви долазе из сеоских подручја. Програм је био усмерен на развој предузетничке способности учесника и подстицање на предузетнички начин размишљања, са крајњим циљем да охрабри учеснике и увери их "да се све може, кад се хоће".

У оквиру вишедневне обуке, учесници су стекли драгоцено знање о писању бизнис планова и развоју сопствених пословних идеја уз инспиративне препоруке ментора и власника успешних предузећа. Сваке године, Сеоска омладина Европе, настоји да предочи најважније проблеме младих у Европи и да развије свест омладине из руралних средина о могућностима и алатима за побољшање животних услова на селу како би млади могли самостално да утичу на своју будућност и да ојачају своју улогу у савременом друству.

За Милицу Милосављевић која долази из једне од најнеразвијенијих општина у Србији - Рековац, ово је била прилика да представи своју општину и земљу, као и да стекне драгоцено искуство које ће јој помоћи да утиче на тешку ситуацију у овој општини и покрене омладинске предузетничке активности.