Платформа за локалну, националну и интернационалну сарадњу Младост, радост … Приближавање српског духовног наслеђа савременом човеку Приближавање српске културне баштине савременом човеку

Хуманитарно вече за жртве земљотреса у Краљеву

Многобројним хуманитарним акцијама које се широм дијаспоре организују за помоћ житељима Краљева, у којем су током недавног земљотреса многи становници остали без крова над главом, недавно су се придружили и представници српске дијаспоре у Белгији.


Председник и оснивач Српског центра за сарадњу Борка Томић, уз подршку представника дијаспоре у Белгији, организовала је у уторак 23. новембра хуманитарно вече са којег је сав приход намењен санацији земљотресом оштећених кућа породица Нерић и Марковић у Краљеву.

Апел за помоћ су упутили Борко Нерић и Драган Марковић, који су послали фотографије својих кућа након земљотреса. С обзиром на то да су већ неко време сарадници СЦС, прикупљена средства са хуманитарне вечери поделиће њих двојица.

Позиву да својим добровољним прилозима помогну жртвама зељотреса у Краљеву, одазвало се 30 - так пријатеља, регионалних представника, представника из Европске комисије, Савета министара и наших људи из дијаспоре.

Ова појединачна помоћ као део свеопште солидарности са унесрећеним Краљевчанима се наставља, а жељу да помогну изразили су и представници Републике Српске у Бриселу.