Платформа за локалну, националну и интернационалну сарадњу Младост, радост … Приближавање српског духовног наслеђа савременом човеку Приближавање српске културне баштине савременом човеку

Београд из другог угла

Група младих окупљена око Српског центра за сарадњу реализовала је током 2013 године пројекат „Београд из другог угла“ који је подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије и Грађанске иницијативе као ресурс центар за град Београд.


Пројекат „Београд из другог угла“ обухватио је израду годишњег календара, пратећу изложбу и модну вињету са циљем да се промовишу млади анонимни дизајнери из Београда.

Овим пројектом неафирмисаним младим дизајнерима кроз рад на стварању календара и касније учешћем на изложби пружена је прилика да прикажу свој рад и истовремено креирају или унапреде свој портфолио. На тај начин уз стечено искуство омогућено им је да лакше приступе тржишту рада, представе се широј медијској јавности, модном и културном аудиторијуму Београда, као и да се повежу са пословним и туристичким сектором коме су примерци календара подељени.

С обзиром на атрактивне локације на којима је календар сниман, а то су места која на најбољи начин презентују Београд (Савамала, Земун, Скадарлија, Дедиње, итд.), очекујемо да ће постати снажна спона дизајнерског модног миљеа са туристичким и пословним сектором на територији Београда.

Овакав омладински подухват, реализован уз помоћ Српског центра за сарадњу, у будућности, може такође бити повод за повезивање са другим креативним младим ствараоцима широм Србије и Европе.